Fick ett recept på filmjölksbröd från en arbetskamrat. Hon sa att det var supergott och så enkelt att baka då det inte ska jäsa som allt annat bröd man bakar.
Haft receptet liggandes här hemma ett tag, men igår var det bakväder på förmiddan :) Hade jag haft jäst hemma hade det nog blivit något mera men det får bli en annan dag, nu är frysen full ett tag framöver.
Filmjölksbröd
1½ dl rågsikt
2½ dl vetemjöl
1½ dl grahamsmjöl
3/4 dl rågkross
½ dl vetekli
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3/4 dl solrosfrön *
1/4 dl vetegroddar *
1 dl sirap
5 dl filmjölk
*går att byta ut mot det man önskar, ex: russin, frukt, linfrön, aprikoser, mm
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Blanda alla torra ingredienser, häll i sirap & filmjölk. Rör ihop och ställ in i ugnen på 175 grader i 80 min. Tips att lägga folie på toppen efter halva tiden så man inte riskerar att toppen bräns.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hoppas det smakar!!
skriven
Hej!
Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.
Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.
För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen
Med vänlig hälsning,
Emilie
Hittarecept.se